"Kijk diep in de Natuur, en dan zul je alles beter begrijpen"
A. Einstein.

Om grip te krijgen op je leefwereld, je buitenwereld is het van  belang goed te weten hoe jouw binnenwereld in elkaar zit. Een stabiele binnenwereld geeft houvast in de snelle beweging en ontwikkeling van de buitenwereld.

Zoals Einstein al wist: De natuur geeft inzicht en handvatten om naar onszelf te kijken. Door de natuur om ons heen, met zijn veranderingen van de seizoenen, te observeren kunnen wij op een andere manier naar ontwikkeling, groei en balans kijken.
Een zonnebloem zal nooit een tulp worden. Persoonlijke ontwikkeling gaat over het worden van die tulp wanneer je in essentie een tulp bent. Persoonlijke ontwikkeling gaat over het uitvinden en leven van jouw potentie, blauwdruk of DNA.

Alles is in verbinding

Voor groei en ontwikkeling, is net zoals in de natuur, balans nodig; alles is met elkaar in verbinding.
Bij ons gaat die balans o.a. over het evenwicht en samenspel tussen hoofd, gevoel en lichaam en over die tussen je binnenwereld en je buitenwereld. Door gebrekkige aandacht voor gevoel  van het lichaam en emoties, onze binnenwereld dus, raakt het evenwicht zoek en komt groei en ontwikkeling in het gedrang.

Ruimte geven aan het creëren, aan de van binnenuit komende creatiekracht, helpt ons om die balans te herstellen en verbindt onze binnenwereld met onze buitenwereld.Creativiteit brengt ons bij onze eigenheid en maakt duidelijk wat de buitenwereld van ons kan gebruiken.

De Kunst van je eigen weg....

Atelier de Schildpad zoekt in haar activiteiten graag naar een co-creatie. Een samenwerking waarbij er iets nieuws kan ontstaan door inzet van individuele eigenheid en creatiekracht.

Atelier de Schildpad biedt jong en oud kennis en(creatieve) inspiratie, persoonlijke coachingstrajecten, workshops om  je eigen weg te ontdekken en helpen je natuurlijke ontwikkeling te volgen.
De Schildpad verzorgt belevingsgerichte lessen voor kinderen en leerkrachten uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: Lessen die aansluiten bij een bepaald onderwerp of een thema/project een verdieping geven.
Lessen waarbij het onderwerp het uitgangspunt is om jezelf uit te vinden.

Heb je vragen? Neem gerust contact op>>>>

"Wanneer we ruimte geven aan onze eigen natuur worden we wie we zijn". 
Jeanine Kouijzer, Atelier de Schildpad