Kleding met een boodschap

Duurzaamheid is in mijn leven en werk altijd een belangrijk thema. In deze (Corona)tijd waarin we worden terug geworpen op onszelf, voel ik de noodzaak om het project Turtlethings te herstarten. Hieronder hoe het is begonnen

Mijn oma maakte haar eigen tent om eind jaren 50 met heel het gezin op vakantie te gaan naar het Gardameer. Hier kwam ik eigenlijk pas achter met de start van het project Turtlethings in 2011.
Voor een kunstproject, een verkoop expositie, kreeg ik een aantal jaar geleden de inspiratie om de schaar in mijn oude tent op zolder te zetten om deze te recyclen. Omdat ik toch nog wat meer grondstoffen kon gebruiken deed ik een oproep in mijn familie- en kennissenkring. Het resultaat diverse moderne koepeltenen van Nylon en polycotton, een voortent en…. een echte sixties bungalowtent.
Vooral deze tent  was de aanleiding voor een duik in de familiegeschiedenis en fotoboeken bracht mij terug in de tijd en verdiepte de verbinding met mijn familie en mijn opa en oma die ik bij leven eigenlijk niet echt goed gekend heb.

Van de tenten heb ik een aantal unieke items en kledingstukken gemaakt....
Het maakproces heeft mij verbonden met waar ik vandaan kom……en hierdoor heeft recyclen een extra voelbare lading gekregen.
Wat zou mijn oma ervan vinden dat ik haar kleindochter 65 jaar later tenten uit elkaar haal om deze te recyclen?

ART WEAR 2020

Afgelopen zomer een Esvo tent in de schoot geworpen gekregen. De eerste items kunnen aan de waslijn!