“Wanneer we onze innerlijke Natuur de ruimte geven kunnen we worden wie we zijn”

Groeien, leren en ontwikkelen gaat over kennis, ervaring opdoen en ontdekken wat met jou resoneert: Waar word je blij van? Wat zijn jouw talenten?  Openheid, verbinding en plezier zijn voor mij de sleutelwoorden om te ontwikkelen.

Boeken-kennis, of opgelegde kennis, krijgt pas betekenis wanneer het iets met je doet, mee kunt of bij voelt.
Creëer een beeld-vorm een gedachte is een persoonlijke quote die ik graag in deze context naar voren breng. De woorden be-tekenen, be-vatten, be-grijpen, be-wegen  wijzen allemaal naar een acties die wijsheid, inzicht of kennis brengen.

Mijn werkzaamheden

Of het nu om een persoonlijk coaching traject gaat, een workshop of door middel van andere activiteiten.  Ik help kinderen en volwassenen bewust te worden van wat en hoe ze iets doen; te stimuleren anders te denken of om te denken, nieuwe mogelijkheden en inzichten te onderzoeken en te ontwikkelen. Ik ondersteun mensen in hun creatiekracht en zelf oplossend vermogen.
Je kunt me zien als coach, therapeut, leraar, inspirator of levenskunstenaar.  De tools die ik hiervoor gebruik komen uit eigen ervaring, een gevarieerde carrière en uiteenlopende opleidingen en cursussen.

Ontwikkeling

De eerste kleine 10 jaar van mijn beroepsleven heb ik als fysiotherapeut geleerd dat klachten van het lijf nauw samenhangen met emoties en gedachten. In deze jaren deed ik ervaring op in de sensomotorische ontwikkeling van kinderen en werkte veel met ademtherapie.
Daarna volgde ik een academie voor beeldende kunst. Door middel van creativiteit heb ik mezelf beter leren kennen en ontdekt dat het maken van beelden, tekeningen en schilderijen me helpen mijn gedachten te vormen en uit te drukken.
In  2002 ben ik gestart met Atelier de Schildpad. Ik wilde kinderen door middel van kunst, creativiteit en verbeelding laten stralen en zich trots  laten voelen. Inmiddels werk in niet meer alleen met kinderen maar begeleid ik ook Volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben beeldende kunst gaan  inzetten bij kinderen om te leren-leren; zowel cognitief als sociaal emotioneel.
Ik heb me gespecialiseerd in het coachen van kinderen (en hun ouders) die anders leren: kinderen die in een klas  buiten de lijntjes kleuren, beelddenkers en kinderen met (wel of niet) gediagnosticeerde problematiek zoals dyslexie en autisme en Ad(h)d.
Vanuit mijn eigen drukke hoofd en dyslexie geen onbekend terrein. Door het beeldende werk heb ik geleerd dat het maken van beelden enorm behulpzaam is  voor de rust in mijn hoofd en mijn taalvaardigheid.

Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk werk ik de afgelopen 13 jaar samen met de Brede school en bibliotheek Gouda en ontwikkel en verzorg lessen voor leerlingen op zowel het Basisonderwijs als Voorgezet onderwijs als speciaal onderwijs. Voor een kijkje in de projecten en lessen die ik heb verzorg klik hier>>>.

9 jaar geleden besloot ik nog een opleiding te doen voor Natuurgeneeskundige. Het holistisch perspectief op gezondheid en de 5 elementenleer hebben mijn zelfkennis en inzicht enorm vergroot. Inmiddels heb ik naast Atelier de Schildpad een kleine praktijk voor Acupunctuur en voeding.

Privé en vrije tijd

Ik ben getrouwd en heb 2 studerende dochters van 19 en 22 jaar en we hebben een hond. In mijn vrije tijd ben ik heel graag buiten, wandel of rommel in de tuin en sta ik graag in de keuken. Ik houd erg van zingen, muziek maken, schrijven en wanneer er nog tijd over is teken of schilder ik graag. En wanneer het mogelijk is probeer ik eens in de 5 jaar nog ergens te exposeren.