Creatiekracht

Creativiteit, geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wie je bent.
Het is een kracht die van binnenuit komt en in verbinding staat met jouw eigenheid.
Het geeft ruimte aan je eigen natuur, zorgt voor weerbaarheid, oplossend vermogen en schept ruimte om te bewegen. Ook al kom je hobbels op je pad tegen, je creatiekracht helpt je te komen waar je moet zijn.
Iedereen bezit deze creatiekracht, al is niet iedereen zich daarvan bewust. In onze drukke "buitenwereld" waarin er overvloed is aan informatie, dingen te zien en te beleven is het ook niet eenvoudig er achter te komen wat jouw unieke creatiekracht is.
Atelier de Schildpad biedt ruimte en ondersteuning om inzicht te krijgen in jouw eigen unieke creativiteit.

Problemen...? Uitdagingen en vragen!

Ingrediënten voor creativiteit zijn fantasie en voorstellingsvermogen: In je fantasie is alles mogelijk en bij het creëren is het zaak dat we deze gedachte vast houden en open blijven staan voor onvoorspelbaarheid. Jezelf de ruimte geven voor verassing; het onverwachte verwachten. Op deze manier leer je jezelf kennen en uitvinden.
De creatiekracht of uitvindkracht kun je alleen maar leren door te doen. In het doen kom je uitdagingen tegen, mogelijkheden en onmogelijkheden die je in je hoofd niet bedacht had. Met het aangaan van uitdagingen en het oplossen van "problemen"  groeit je creatie-kracht. Je ontdekt dat problemen uitdagingen worden en dat dat de vragen die je hebt je zelf kunt beantwoorden.

Creativiteit kun je overal oefenen. Tekenen, schilderen, knutselen, koken, musiceren, etc. zijn voor de hand liggende activiteiten.
Maar creativiteit kun je ook op andere manieren stimuleren: Denk eens vanuit een ander perspectief; wees eens dyslectisch en schrijf gek gedicht of vertel een verhaal eens andersom; fiets een andere route naar school of naar je werk en speur naar nieuwe dingen die je onderweg nog nooit hebt gezien.

Atelier de Schildpad biedt projecten, workshops, inspiratielessen, teambuilding en individuele begeleiding om creatiekracht te versterken.
In de domeinen natuur en milieu, duurzaamheid, taal en filosofie voelt de Schildpad zich als een vis in het water!

Neem contact op voor vragen naar mogelijkheden>>>>