Coaching Atelier de Schildpad

Kinderen: Leren-Leren

Leren-leren is iets waar, in algemene zin, op scholen aandacht voor is. Maar omdat niet ieder kind het zelfde is en dus op dezelfde wijze leert, kunnen de tips en trucks van een leerkracht onvoldoende zijn of niet goed aansluiten bij het individuele kind. Het waarderingssysteem van ons schoolsysteem maakt het er niet makkelijker op; cijfers, voldoende/onvoldoende/goed en cito-uitslagen kunnen faalangst in de hand werken.
Wanneer je kind een laatbloeier of beelddenker is en meer Top-Down leert kan het zijn dat een kind tegen een leer-probleem aanloopt. Dit heeft dan weinig te maken met “het niet kunnen”, maar meer met gebrek aan inzicht in het leren-leren en de juiste leerstrategieën.

Vanuit een brede achtergrond en ervaringsdeskundige op het gebied van beelddenken biedt Atelier de Schildpad een kortdurend coachingstraject van zo-n 5-7 sessies. De coaching is gericht op het vinden van een eigen unieke (beeldende) leerstrategie waarmee kinderen zelf de problemen die zij tegen komen op school kunnen beetpakken.

leren-leren

Kinderen: Voelsprieten

Lichaamswerk voor kinderen en jongeren gericht op de bewustwording van de verbindingen tussen lichaam, geest en emoties.
Tijdens de coaching werken we aan het ontdekken van de voelsprieten, hoe voelsprieten werken en hoe je ze op een handige manier kunt inzetten en gebruiken om goed voor jezelf te zorgen.

Voelsprieten hebben voor iedereen een eigen betekenis. Met woorden kun je deze onvoldoende passend beschrijven, maar het is uitermate handig wanneer je goed met ze leert omgaan. Onze voelsprieten geven ons informatie over wat we op fysiek, emotioneel en mentaal nodig hebben.  Maar onze voelsprieten pikken ook haarfijn op wat een ander wil of nodig heeft en vertroebelen daarmee de eigen waar-nemingen. De intelligentie van het lichaam biedt hierbij houvast en hoe lekkerder we in ons vel zitten en ons lichaam bewust zijn hoe meer houvast ons lichaam biedt. Niet alleen op sociaal-emotioneel niveau, maar ook houvast op denk niveau.

In de praktijk zijn kinderen vanaf 4 jaar ( met hun ouder) welkom.
Voor meer informatie neem gerust contact op.

coaching
Latifa

Volwassenen: Latifa

Wanneer je je in een crisis bevindt en voelt dat het anders moet, dan bevind je je tegelijkertijd in een situatie waarin er ook buitenkansen zijn. Iets in jou is het er niet mee eens… de kunst is om uit te vinden waar je wel voor wil gaan!
Aan de hand van de 7 thema’s van de Latifa, ook wel het pad der verfijning genoemd begeleid ik je graag naar je eigen beweging.
Een coaching traject is vooral ervaringsgericht zodat inzichten op zowel cognitief niveau als fysiek en emotioneel niveau worden opgedaan. We werken lichaamsgericht, fysiek-energetisch en zullen de Natuur als gesprekspartner meenemen.

Wanneer je beeldend aan de slag wil met je persoonlijke ontwikkeling via het pad van de Latifa, ben je van harte welkom op het Atelier.